1) 30ml TRIBAL SIROP SCORTISOARA
2) 200 ML CEAI NEGRU INFUZAT (DE PREFERAT DARJEELING SAU EARL GREY)
3) 100 ML APă RECE
4) 10 ML SUC PROASPăT DE LăMâIE
5) 4-5 CUBURI DE GHEAță
6) FELII SUBțIRI DE LăMâIE (PENTRU DECOR)
7) BEțIșOR DE SCORțIșOARă (OPțIONAL, PENTRU DECOR)
1) Infuzează 1 plic sau 2 g de ceai negru în 200 ml apă fierbinte timp de 3-4 minute. Apoi lasă ceaiul să se răcească complet sau pune-l la frigider.
2) Într-un shaker sau borcan cu capac, adaugă ceaiul răcit, apa rece, siropul de scorțișoară și sucul de lămâie.
3) Agită bine timp de 10-15 secunde.
4) Pune cuburile de gheață într-un pahar înalt și toarnă băutura peste ele.
5) Decorează cu o felie de lămâie și un bețișor de scorțișoară, dacă dorești.
6) Servește imediat.
O băutură răcoritoare și reconfortantă, ce combină profunzimea ceaiului negru cu dulceața caldă a scorțișoarei și o notă subtilă de aciditate de la lămâie. Perfect echilibrată, potrivită atât pentru o după-amiază de vară cât și pentru o pauză relaxantă.