1) 30ml TRIBAL SIROP VANILIE
2) 50 ML ROM BRUN (PREFERABIL îNVECHIT)
3) 25 ML SUC DE LăMâIE PROASPăT STORS
4) 10 ML APă (OPțIONAL, PENTRU DILUARE ECHILIBRATă)
5) 1 ALBUș DE OU PROASPăT (SAU 25 ML LICHID DIN ALBUș PASTEURIZAT)
6) GHEAță
7) FELIE DE PORTOCALă SAU COAJă PENTRU DECOR
1) Într-un shaker fără gheață (dry shake), adaugă romul, sucul de lămâie, siropul de vanilie și albușul de ou. Agită energic timp de 15 secunde pentru a emulsiona.
2) Adaugă gheață în shaker și agită din nou timp de 15-20 secunde.
3) Strecoară într-un pahar tip coupe sau tumbler mic, fără gheață.
4) Decorează cu o felie subțire de portocală sau un twist de coajă.
O reinterpretare catifelată a clasicului Whiskey Sour, acest cocktail adaugă o notă caldă și parfumată prin siropul de vanilie. Combinația de rom brun, suc de lămâie proaspăt și o atingere de albuș de ou oferă o textură mătăsoasă și un echilibru perfect între dulce, acrișor și aromat. Ideal pentru seri relaxante sau ca aperitiv elegant.